Draagvlak vergroten voor projecten en beleid

Dat kan Publyon SOM als geen ander. Wij doorgronden politieke en maatschappelijke processen voor bedrijven, overheden en organisaties. Om zo alle belanghebbenden te kunnen betrekken. Van bewoners tot politiek en van toezichthouders tot kennisinstellingen.

Flexibel en daadkrachtig

Publyon SOM is in 2020 opgericht. Onze overtuiging: voor het realiseren van transities is niet alleen techniek nodig, óók draagvlak. Want veranderingen gaan altijd gepaard met botsende belangen en hebben invloed op het leven en de leefomgeving van mensen. Ons flexibele en daadkrachtige team zorgt ervoor dat alle betrokkenen vrede hebben met de verandering.

Strategie op maat

Draagvlak creëren gaat niet zonder slag of stoot. Er is niet één toverformule waardoor iedereen enthousiast is over jouw project of beleid. Daarom ontwikkelen we voor elk project en beleid een strategie op maat. Die stemmen we af op alle betrokkenen, zodat iedereen zich juist behandeld voelt en de verandering accepteert.

Conflicten oplossen

Conflicten komen regelmatig voor bij omgevingsmanagement. Het onbegrip over en weer kan dan groot zijn. Hierdoor lukt het soms niet meer om tot oplossingen te komen. Wij kunnen dan als onafhankelijke mediator optreden. We zorgen ervoor dat alle belanghebbenden aan tafel komen. Om zo samen tot een oplossing te komen. Onze bestuurlijke ervaring komt daarbij goed van pas.

Training en coaching

Omgevingsmanagers zijn niet de enigen die belanghebbenden moeten betrekken. Óók voor beleidsmakers en projectontwikkelaars is het belangrijk om dit te doen. Bovendien moeten bewoners en andere belanghebbenden vaak participeren bij een project of beleid. Wij begeleiden hierbij via onze trainings- en coachingsprogramma’s.