Sjef: een stage met impact

Begin januari is Sjef Huntelaar gestart als stagiair omgevingsmanager bij Publyon SOM. Met deze nieuwe functie betreedt hij de wereld van strategisch omgevingsmanagement, waarbij hij kan putten uit zijn achtergrond in Bestuurskunde en Overheidsmanagement.

Nederland is een klein maar gevarieerd land; er is geen zilveren kogel om heel Nederland te laten veranderen. Mensen willen betrokken worden bij veranderingen in hun omgeving. Ik geloof dat dit lokaal moet gebeuren. Als bestuurslid bij de JOVD Utrecht heb ik het geluid van jongeren in de provincie laten doorklinken in Den Haag. Bij Publyon SOM houden we ons bezig met de lokale uitwerking van mondiale problemen.

Stakeholdermanagement is essentieel om een project te laten slagen. Ik heb tijdens mijn opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement de basis geleerd en later in de praktijk toegepast tijdens mijn voorzitterschap van mijn studievereniging.

Als stagiair omgevingsmanager wil ik veel leren over het vak. Hierbij zal ik werken aan een globale basis van omgevingsmanagement en een steentje bijdragen aan het succes van de energietransitie.