Sander: samen de energietransitie laten slagen

Eind augustus is Sander Brouwers gestart als junior omgevingsmanager bij Publyon SOM. Hij zit nu twee maanden binnen de wereld van strategisch omgevingsmanagement. In deze blog gaat hij in op de nieuwe dingen die hij geleerd heeft en hoe zijn achtergrond hierbij aansluit.

Al bijna twee jaar zet ik mij via de Jonge Klimaatbeweging in om de jongerenstem in het nationaal klimaat- en energiebeleid te laten weerklinken. Dit is een voorbeeld van de agenderende kant van Public Affairs, maar bij Publyon SOM houden we ons bezig met hoe je draagvlak kan creëren tijdens het uitvoeren van dit beleid. Mijn werkzaamheden geven een inzicht in hoe klimaat- en energiebeleid, de industriële en energiesector en de mensen samenbrengt.

Stakeholder management is ook iets wat ik niet alleen tijdens mijn Masters Sustainable Development en International Relations op een academische manier ben tegengekomen, maar ook tijdens mijn vrijwilligerswerk als leiding bij de scouting en binnen studieverenigingen kom je het in de praktijk tegen. Als ik daar nu op terug kijk ben ik eigenlijk altijd bezig geweest met het analyseren en wegen van verschillende belangen.

In mijn rol als junior omgevingsmanager hoop de fijne kneepjes van het vak te leren. Hierbij wil ik me vooral focussen op het bij elkaar brengen van partijen die met elkaar in gesprek moeten om de energietransitie te laten slagen. Uiteindelijk zijn we er allemaal bij gebaat om deze immense opgave een succes te laten zijn voor de mensen van nu en van morgen.