Mylène Lacomblé nieuwe omgevingsmanager bij Publyon SOM.

Vandaag is Mylène Lacomblé gestart als omgevingsmanager bij Publyon SOM. In haar nieuwe rol gaat ze haar communicatie-expertise combineren met de methodes van strategisch omgevingsmanagement.

Hiervoor heeft Mylène 2 jaar als freelance communicatieadviseur gewerkt. Hierbij heeft zij verschillende bedrijven geadviseerd over hun positionering op de markt en communicatie-uitingen. Om daarover goed advies te kunnen geven is het volgens Mylène belangrijk om je in te kunnen leven in de ontvanger. In haar onderzoek en werk heeft ze gezien dat goede communicatie niet altijd leidt tot de gewenste gedragsverandering. Soms is daar meer voor nodig. Wat zijn iemands belangen, en hoe zijn die te verenigen met het project? Dat is volgens Mylène de basis van een goede communicatiestrategie.

Niet alleen in haar werk maar ook in haar persoonlijke leven probeert Mylène te kijken naar wat iemand beweegt. Zo heeft ze tijdens een bestuursjaar bij de lokale kunst en cultuur vereniging in Utrecht, de rol van Commissaris Intern vervuld. Hierbij stond het verhogen van de ledenparticipatie centraal. Mylène heeft zich tijdens dit jaar ingezet om zo veel mogelijk leden actief deel te laten nemen aan de activiteiten en met eigen initiatieven te laten komen. Ze vindt het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

In haar nieuwe rol bij Publyon SOM gaat ze deze kennis en ervaring in te zetten om meer maatschappelijke impact te maken. Voornamelijk in de energietransitie hoopt ze veel toe te voegen.

We zijn blij met de uitbreiding van het team. “Het vertellen van aansprekende verhalen, waarin we de projectinhoud zo vertalen dat het wél te begrijpen is en aansluit bij de belevingswereld van mensen is erg belangrijk. Daarom waren wij al een tijdje op zoek naar een goede communicatie-adviseur. En die hebben we gevonden in Mylène!”, aldus Isabelle.

In de weekenden helpt Mylène vaak vrienden en familie met klussen en verhuizen of ze is in de tuin te vinden met een goed boek.