Nieuwe aanwinst voor Publyon SOM: Babke Spronk gestart als junior omgevingsmanager

In november is Babke Spronk gestart als de nieuwe junior omgevingsmanager bij Publyon SOM. Door haar achtergrond in Omgevingsrecht in combinatie met haar affiniteit voor klimaatproblematiek is zij een goede match voor het team van Publyon SOM.

In het verleden heeft ze enkele jaren in het notariaat op de sector familierecht gewerkt. In het notariaat heeft ze haar affiniteit met cliënten ontdekt en heeft ze leren omgaan met het begeleiden van lastig emotionele processen bij tragische gebeurtenissen zoals het overlijden van dierbaren. Hoe bevlogen ze was in haar werk, nam niet weg dat ze de grootschalige maatschappelijk impact miste. Daarom is ze zich verder gaan verdiepen in het publieke domein en kwam ze terecht bij de RVO. Daarnaast specialiseerde ze zich verder in het omgevingsrecht. Zo heeft ze een scriptie geschreven over de invloed van Europese rechtspraak op de bestendigheid van windturbines op land in Nederland.

Babke wil zich graag inzetten voor klimaatproblematiek in Nederland. Ze gelooft dat er meer balans moet worden aangebracht in natuurbeleid, maar ziet ook dat voor effectuering van het beleid meer nodig is. Daarom is ze onder andere aangesloten bij de Jonge Klimaatbeweging als adviseur van het PA-team evenals bij JongRES Nederland als onderdeel van het nationale PA-team.

In haar dagelijks leven probeert ze steeds op zoek te gaan naar de gemeenschappelijke gronden tussen partijen. Om dit zelf beter te kunnen bewerkstelligen, heeft ze een coachingstraject gevolgd. Dialoog en wederzijds respect zijn kernwaarden om samen tot oplossingen te kunnen komen. Zo stelt ze: ‘Ik denk dat het probleem vaak zit in dat partijen elkaar niet voldoende kunnen begrijpen. Het is juist van belang dat er een plek wordt gefaciliteerd waar partijen nader tot elkaar kunnen worden gebracht.’

Het team van Publyon SOM is blij met de komst van Babke. “Haar maatschappelijke betrokkenheid en gedrevenheid zorgen voor veel energie in het team. Door haar ervaring in het notariaat is zij bovendien in staat om verbinding te maken met de (soms terechte) “boze burger”.”, aldus Isabelle.

Naast haar ambities is ze in de weekenden te vinden in filmhuizen, in een bos of met vrienden aan de Utrechtse Singels.