Vacature: medior omgevingsmanager

Wil je samen met ons een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie? Kom dan werken als omgevingsmanager bij Publyon SOM!

Dit doe je als medior omgevingsmanager bij Publyon SOM…

Als medior omgevingsmanager vergroot jij samen met je collega’s draagvlak voor verschillende projecten in de energietransitie. Bijvoorbeeld op het gebied van waterstof, aardwarmte en biogas. Aan het begin stel je samen met de klant een strategie op: hoe gaan we alle belanghebbenden betrekken om het draagvlak te vergroten? Je adviseert organisaties over hoe zij het omgevingsmanagement het beste kunnen inrichten. Als de strategie staat, kan de uitvoering beginnen. Jij speelt hierin een belangrijke rol. Jijzelf of je collega’s klimmen bijvoorbeeld regelmatig in de pen om een nieuwsbrief te schrijven. Je houdt ontwikkelingen rondom een project in de gaten en organiseert o.a. (raads)informatiebijeenkomsten. Daarnaast:

  • Monitor je de (politieke) ontwikkelingen van een project.
  • Breng je kansen en risico’s in kaart.
  • Manage je allerlei stakeholders.
  • Zet je participatietrajecten op.

 

Zo ziet je dag eruit…

We beginnen de dag met het doornemen van het nieuws. Zijn er relevante ontwikkelingen voor de projecten waarvoor we werken? Daarna heb je een overleg met de klant over de voortgang van een project en geef je advies als er een probleem opkomt. Vervolgens heb je overleg met de gemeente om een bewonersbijeenkomst voor te bereiden. In de middag heb je samen met de senior omgevingsmanager een strategiesessie waarbij jij de strategische lijnen uitzet voor een nieuw project. Aan het eind van de dag werk je aan een pitch voor een potentiële nieuwe klant.

 

Dit ben jij…

Je bent ondernemend, houdt van aanpakken en hebt bij voorkeur wat met de energietransitie. Idealiter werk je al een of twee jaar als omgevingsmanager of in een andere relevante rol. Hierbij denken we aan projectmanager, public affairs adviseur, programmamanager, opgavemanager of communicatieadviseur. Het maakt niet uit of je een wo- of hbo-diploma op zak hebt. We vinden het belangrijker dat je een goede maatschappelijke en/of politieke antenne hebt. Ook vind je het leuk om jouw kennis en ervaring over te dragen en houd je ervan om samen aan iets te bouwen.

 

Dit zijn wij…

Wij zijn een snelgroeiend adviesbureau met een missie: het vergroten van draagvlak voor projecten en beleid. Het niet zomaar projecten, maar projecten die het verschil gaan maken. Zoals in de energietransitie. We werken bijvoorbeeld aan de groene energiehub GZI Next. In een wereld waarin complexe en omvangrijke uitdagingen bestaan, is het belangrijk dat er draagvlak is voor veranderingen. Dit doen wij door politieke en maatschappelijke processen te doorgronden voor bedrijven, overheden en organisaties om zo alle belanghebbenden te kunnen betrekken. Van bewoners tot politiek en van toezichthouders tot kennisinstellingen.

Als onderdeel van het Publyon Netwerk hebben we kantoren over de hele wereld die gericht zijn op de politiek en maatschappij. Ons team in Utrecht bestaat uit ambitieuze, veelal jonge mensen met verschillende achtergronden in bijvoorbeeld recht, communicatie of politiek. We geloven in de kracht van samenwerking en zorgen voor een fijne werksfeer. Zo organiseren we regelmatig leuke uitjes met het team.

 

Jouw ontwikkeling bij Publyon SOM…

Publyon SOM groeit snel. Dat brengt kansen voor jouw ontwikkeling met zich mee. Jarenlang analyses in Excel doen zit er bij ons niet in. Je wordt als snel verantwoordelijk voor je eigen projecten en zit vanaf dag één bij klanten aan tafel. Je werkt in teams met onze collega’s waardoor je het vak in een rap tempo van hen kunt leren. En er is veel ruimte voor eigen initiatief. Heb jij een bepaalde expertise of interesse? Wij zorgen voor projecten die bij je passen. In overleg is er van alles bij ons mogelijk. Wil je bijvoorbeeld iets flexibeler je uren indelen? Geen probleem, een goede balans tussen werk en privé vinden wij erg belangrijk.

Daarnaast bieden we je:

  • na een jaar uitzicht op een vast contract;
  • een marktconform salaris en bonusregeling;
  • de mogelijkheid om parttime te werken;
  • de optie om remote te werken, ook tijdens de zomervakantie;
  • een NS-business card, telefoonvergoeding en laptop;
  • leuke collega’s!

 

Enthousiast?
Stuur je cv en motivatiebrief naar som@publyon.com. Wil je eerst met iemand praten over hoe werken bij ons écht is? Neem dan contact op met Alex (+ 316 508 241 81).